top of page

Voor wie is zwangerschapsreflexologie?

Zwangerschapsreflexologie is geschikt voor iedere zwangere, zij het op therapeutisch gebied dan wel ter ontspanning. Zwangerschap is een bijzondere periode. Er verandert veel voor jou, lichamelijk en geestelijk. Je lichaam moet hard werken. De één voelt zich prima tijdens de zwangerschap of is alleen wat vermoeid, een ander heeft voortdurend last van ongemakken of zelfs ernstige klachten.

Het is heel belangrijk dat je tijdens je zwangerschap goed in je vel zit. Voor jezelf, maar ook voor de ontwikkeling van je ongeboren kindje. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om jouw ongemakken en problemen tijdens je zwangerschap te verlichten en je gezondheid te optimaliseren. Het houdt of helpt je beter in balans.

Notitie:let wel, behandeling door een voetreflextherapeut is een waardevolle aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.

Hoe werkt zwangerschapsreflexologie?

Reflexzones via de zenuwbanen op (o.a.) de voeten worden bijbehorende organen beïnvloed. Beide (huidsegment en orgaan) zijn verbonden met hetzelfde deel van het ruggenmerg en een projectiegebied in de hersenen, ontstaan vanuit de embryonale ontwikkeling.

Energieverbindingen stromen in bepaalde banen door het lichaam. Via deze energieverbindingen worden organen en bepaalde functies beïnvloed. Als men gezond is stroomt de levensenergie ongehinderd en gelijkmatig. Soms (bij stress of ziekte) wordt deze gelijkmatige doorstroming geblokkeerd. Voetreflexologie kan zulke remmingen opheffen en het energiesysteem weer in evenwicht brengen.

Door middel van de bloedvaten en het lymfatisch systeem van de reflexzones op de specifieke orga(a)n(en) c.q. orgaanstelsels wordt de circulatie geactiveerd en mede daardoor wordt het lymfatisch systeem in werking gezet bij de afvoer van afvalstoffen.

Symptomen die verlicht kunnen worden door zwangerschapsreflexologie:

  • Blaasontstekingen of vaak plassen
  • Gevoelens van onrust en/of onrustig slapen
  • Kramp in de benen
  • Maagzuur, misselijkheid en/of overgeven
  • Na de bevalling ‘ontzwangeren’ en het herstellen van de hormoonbalans
  • Niet lekker in je vel zitten en/of je niet goed kunnen ontspannen
  • Rugklachten, heupklachten en bekkenproblemen
  • Spijsverteringsproblemen zoals obstipatie
  • Vermoeide, pijnlijke en branderige voeten
  • Vocht vasthouden, dikke voeten en benen

Na de bevalling

Door een bevalling kan het lichaam erg uit balans zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bloedverlies, waardoor er een laag bloed- gehalte ontstaat, of hormonen die ineens sterk veranderen en de daarbij emotionele veranderingen en vermoeidheid. Voetreflexologie zorgt ervoor dat het lichaam weer snel zal herstellen, je lichaam weer in balans komt en optimaal laat functioneren. Bloedwaarden en hormonen zullen daardoor weer snel hun goede niveau bereiken. Onzekerheid en spanning zullen verminderen.

bottom of page