top of page

Voetreflexologie 

Wat is Voetreflexologie

Voetreflexologie is een alternatieve behandelwijze,waarbij gebruik wordt gemaakt van de energiebanen/reflexzones op uw voeten. Deze reflexzones corresponderen met organen, spieren en botten elders in ons lichaam. Doordat er een bepaalde druk (reflex) op dit gebied wordt uitgeoefend komt er in het desbetreffende gebied een energieoverdracht. De toestroming van energie komt weer in balans! Deze energieoverdracht is belangrijk want een ziek orgaan, spier of gewricht werkt of te langzaam of te snel, denk hierbij maar eens aan de werking van de schildklier, deze klier zorgt bij een te trage werking voor een geheel ander ziektebeeld dan bij een te snelle werking. Voetreflexologie voor Westendorp,Vasseveld,Halle,Heelweg,Gaanderen,Sinderen,Silvolde,Terborg gaat ervan uit dat ieder lichaam ook een zelfgenezend vermogen heeft dwz dat ons lichaam tot op zekere hoogte zelf kan herstellen wanneer de energie weer in balans is.

Voor wie is voetreflexologie geschikt

Voor iedereen! Het kan zijn dat u al enige tijd loopt te tobben met uw lichaam en inmiddels zijn er al diverse onderzoeken gedaan, maar de artsen kunnen niks vinden. Dan kan de voetreflex-behandeling een goed alternatief zijn. Vaak kom ik met de voetreflexologie wel achter de oorzaak waarom u zich niet lekker voelt en kunnen we dan samenwerken aan uw herstel.

Enkele voorbeelden waarbij voetreflexologie kan helpen:

Darmklachten, mensen met darmklachten hebben veel baat bij voetreflexologie. Wanneer u te snel of te langzaam werkende darmen heeft zult u merken dat al na een 3 behandelingen uw klachten aanzienlijk minder worden.

Menstruatieproblemen

een onregelmatige, zeer pijnlijke of zeer heftige menstruatie heeft vaak te maken met uw hormooncyclus. Voetreflexologie behandelingen brengen weer een goede structuur in deze behandelingen. Ook wanneer de menstruatie in de puberteit niet goed of zelfs helemaal niet op gang wilt komen kunt u met voetreflexologie wel een goede eisprong krijgen.

Zwangerschap en geboorte

een dankbaar iets zijn de speciaal aangepaste voetreflexologie behandelingen die ik geef wanneer het maar niet lukt om zwanger te worden .Door structuur in de hormooncyclus te brengen gaat er een stimulerende invloed naar de baarmoeder en lukt het vaak nog om op geheel natuurlijke wijze zwanger te worden.

Tijdens de zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling, zorgt voetreflexologie voor een stabiele en ontspannen zwangerschap en het goed op kunnen vangen van de ontsluitingsween. De uitdrijving van uw kind zal soepeler verlopen waardoor uw kindje ook rustiger ter wereld zal komen.

Overgangsklachten

tijdens de overgang kunt u te maken hebben met hevige hormoon schommelingen. Opvliegers, gewrichtsklachten en stemmingswisselingen kunnen vaak voorkomen tijdens deze periode. Voetreflexologie zorgt voor evenwicht en rust.

Pijnlijke gewrichten,

Reuma, Artritis, Artrose, Fybromialgie etc.: voetreflexologie helpt de pijn te verlichten en de soepelheid in de gewrichten enigszins te herstellen.

Migraine en andere hoofdpijnklachten

naast dat de voetreflexologie een genezende werking heeft ontspant het ook. Dit is met name voor deze groep mensen erg belangrijk omdat de klachten heel vaak samen gaan met stress, een druk leven, zorgen maken etc.

Depressieve klachten,

burn-out etc voetreflexologie ontspant, maar werkt ook in op onze hypofyse (een klein kliertje in onze hersenen die ervoor zorgt dat wij op bepaalde gebeurtenissen reageren zoals wij reageren). Soms is dit kliertje van slag en hebben we te maken met angstgevoelens, depressiegevoelens of machteloosheidgevoelens, de voetreflexologie-behandeling zorgt dan weer voor een goede balans in het hoofd.

Allergieën:

ook allergieën kunnen verminderen of zelfs geheel verdwijnen door de voetreflexologie-behandelingen.

Ter ontspanning:

een voetreflexologie-behandeling kriebelt niet en is super ontspannend.

Ter preventie:

wanneer u weet dat er erfelijke ziekten in uw familie voorkomen kan een voetrelexologie-behandeling zinvol zijn. U kunt al in een vroeg stadium de ziektebeelden herkennen en met een eventuele (medische) behandeling beginnen voordat de klachten erger worden.

Is voetreflexologie ook geschikt voor kinderen

Jazeker. Kinderen reageren vaak nog positiever op een voetreflexologie-behandeling dan volwassenen. Niet alleen bij lichamelijke klachten maar ook bij bijvoorbeeld ADHD zijn er al veel positieve resultaten behaald. Ook baby’s kunnen worden behandeld bv bij terugkerende darmkrampjes en slapeloosheid.

Wat houdt een voetreflexologie-behandeling in

Tijdens een voetreflexologie-behandeling maak ik ook gebruik van aromatische oliën die ik speciaal voor u of uw klacht zijn selecteer. Na een korte voetmassage begin ik met de voetreflexzone-behandeling waarbij alle spieren, organen en weefsels in uw lichaam alle aandacht krijgen. Wanneer blijkt dat er een blokkade zit bij een van deze organen, spieren of weefsels, dan wordt dit gebied extra behandeld. Bij de volgende behandelingen wordt er dan ook aan deze (probleem)gebieden een aangepaste behandeling gegeven. Elke voetreflexologie-behandeling wordt beëindigd met een ontspannende massage.

Hoelang duurt een behandeling

Een Voetreflexologie duurt gemiddeld 60 minuten. 

Zijn er toch nog vragen? Ik heb hierboven een aantal punten aangestipt die belangrijk zijn bij de Voetreflexologie, maar ik kan mij voorstellen dat u toch nog vragen heeft en mij persoonlijk daarover wilt spreken. Misschien heeft u wel een klacht en is die hierboven nog niet besproken of wilt u meer weten over een behandeling in het algemeen. Ik nodig u daarom van harte uit om met mij per email contact op te nemen

bottom of page